Via Helsinki – aina vaan mukavampia vaihtoja

muumit via Helsinki
Helsingin lentoasemalla avataan 27.8. eli ensi viikon torstaina uuden 150 miljoonan euron terminaalikokonaisuuden ensimmäinen osa, jossa palvellaan kaukoreittien- ja ei-Schengen-kohteiden asiakkaita.

Tämä on ensiaskel isolle muutokselle, joka koittaa syyskuun puolella. Ensi torstaina terminaaliin tuleva asiakas näkee avarammat odotustilat, wc-tiloja on laajennettu ja kaksi uutta matkustajaporttia (33 ja 36) saadaan käyttöön. Ensimmäisenä yrittäjänä uudella valoisalla odotusalueella aloittaa R-kioski, jonka monipuolisista valikoimista voi valita vaikkapa matkalukemista.

Seuraava etappi uudistusten tiellä on 15.9., jolloin uudella alueella avautuu uusia myymälöitä ja My City Helsinki -ravintolamaailma yli 400 asiakkaalle.

Tässä kohtaa uudet palvelualueet siis nopeuttavat asiakkaidemme vaihtolentojen muodollisuuksia ja yleistä viihtymistä Helsinki-Vantaalla.

Ravintolamaailman hieno uutuus on videoteatteri perheen pienimmille jäsenille, kuten myös jäätelöbaarin houkutteleva valikoima. Lähtöporttipuolella puolestaan saadaan käyttöön uudet portit 34 ja 35.

Finnairin asiakkaiden kulun kannalta olennaisinta on, että syyskuussa avataan uusi jopa 7-linjainen turvatarkastusalue saapuville vaihtoasiakkaille. Tästä olen todella iloinen, sillä nyt voimme ensimmäistä kertaa opastaa vaihtomatkustajat selkeiden näyttöruutujen avulla turvatarkastukseen vaihtojen kiireellisyysasteen mukaan. Tätä mahdollisuutta olemme yhdessä asiakkaiden kanssa odottaneet ja kaivanneet jo pitkään.

Jatkoa seuraa syksyn kuluessa, kun lähtevän liikenteen passintarkastuspisteet ja Transfer Service 3 -palvelupiste siirretään lähemmäs uutta terminaalilaajennusta.

Viimeinen vaihe seuraa 11.12. kun terminaalilaajennuksen päätyosa avataan. Käyttöön saadaan tyylikäs, yli 1000 m2 Via Lounge -tila n. 250 asiakkaalle. Palveluun kuuluu kuusi yksityistä suihkuhuonetta, välipalabuffet, houkutteleva viinibaari sekä rentoutumistiloja. Sekä tietysti liikematkustajien arvostama mahdollisuus työntekoon mm. maksuttoman wlan-verkon avulla.

Tällöin avautuu myös lentokenttämaailmassa ainutlaatuinen, lähes 600 m2 Via Spa -ympäristö n. 100 asiakkaalle. Palveluun kuuluu neljä erilaista saunatilaa, havusauna Alpeilta, kivisauna, höyrysauna ja suomalainen sauna josta on näkymä yli mineraalivesialtaan lentokoneiden rullaustielle. Joenpohjan rakennetta muistuttava kahluuallas rentouttaa kylmällä vedellä lennosta rasittuneita jalkoja. Erilaisten hoitokokonaisuuksien suunnittelu on loppusuoralla ennakkomarkkinointia varten. Tavoitteena on rakentaa ne siten, että kiireinenkin vaihtoasiakas voi rentoutua hetken ilman stressiä.

Nämä kaikki uudistukset liittyvät Finnairin ja Finavian yhteiseen määrätietoiseen kehitystyöhön. Eurooppa-Aasia vaihtomatkustajien määrä on vuonna 2009 pudonnut, mutta vain muutaman prosenttiyksikön verran, verrattuna yleiseen lähemmäs kymmenen prosentin matkustajamäärälaskuun.

Finnairin valitsema strategia näyttää auttavan yhtiötä selviytymään kuluvasta vaikeasta toimintavuodesta. Meneillään oleva, tulevaisuuteen suuntautunut, terminaalilaajennus parantaa kilpailuasemaamme saman tien, ja varsinkin uuden nousukauden käynnistyessä.

Nähdään pian matkalla uusiin elämyksiin!

Markku Remes