Miten lentoemännäksi tullaan?

Miten lentoemännäksi tullaan?

Koulutus lentoemännäksi ja stuertiksi on lyhyt, mutta hyvin intensiivinen. Ensimmäiset asiat, jotka kerron uusille peruskurssilaisille, ovat yleensä nämä: ”Tulevat kahdeksan viikkoa teillä ei ole muuta elämää. Koulutus on hyvin intensiivistä, mutta kuitenkin äärimmäisen kivaa. Ja muistakaa pitää itsestänne huolta, sillä kurssi vaatii teiltä 110 prosenttia.”

Ensimmäiset lähes kaksi viikkoa on niin sanottua peruskoulutusta eli initial trainingia. Tämä peruskurssi pitää sisällään EASA:n turvasäädöksiin perustuvan koulutuksen, jossa käydään läpi muun muassa ilmailun teoriaa, turvamääräyksiä, lentokoneen turvavälineistöä, evakuointi- ja  selviytymistaitoja sekä ensiapua. Opetus on sekä teoriaa, että käytännön harjoitteita, joista yksi mieleenpainuvimmista on pakkolaskuharjoitus veteen.

Kurssin sisällöstä 75 prosenttia keskittyy turva-asioihin. Turvallisuuskulttuuriin sukelletaankin aika syvälle, ja mietimme miten voimme hallita ja ennaltaehkäistä inhimillisiä virheitä turvakriittisellä alalla. Työtiimin yhteistyön ja viestinnän hallinta (Crew Resource Management) on myös yksi tärkeä osa-alue opinnoissa. Kurssin aikana suoritetaan näyttökokeet ja kirjalliset kokeet opituista asioista. Kun nämä läpäisee hyväksytysti, luovutetaan oppilaille EASA:n myöntämän Cabin Crew Attestation, joka on ikään kuin eurooppalainen lentoemännän ja stuertin ajokortti.

Kun on suorittanut hyväksytysti matkustamohenkilökunnan initial-osuuden, voidaan siirtyä Operator Conversion and Type Specific -osioon, jossa on syventäviä opintoja lentoyhtiökohtaisiin proseduureihin ja konetyyppeihin.  Meillä Finnairilla uudet lentoemännät aloittavat  yleensä syventävät opinnot yhtiömme pienimmästä koneesta eli Airbus 320-sarjan lentokoneista siirtyen aina seuraavaan konetyyppiin edellisen läpäistyään.

Tyyppikohtaisessa koulutuksessa käymme läpi konekohtaiset järjestelmät ja turvavälineet. Tämän lisäksi opettelemme käyttämään lentokoneen ovia ja hätäliukumäkiä. Koulutuksen aikana sammutamme tulipaloja, evakuoidumme savussa, sekä annamme ensiapua loukkaantuneille ja sairaskohtauksen saaneille. Opiskelutahti on kova ja sisäistettäviä asioita on paljon. Kaiken turva- ja ensiapuosaamisen päälle oppilaat opettelevat Euroopan reittien economy- ja business-luokan palveluproseduurit.  Vaikka turvaosaaminen on avainasemassa opintojen aikana, on palvelukoulutus vähintään yhtä tärkeää, sillä se on työmme näkyvin osa. Kun kurssista on suoritettu noin 60 prosenttia, pääsevät uudet kokelaat ns.  FAM-lennoille Airbus 320 -koneisiin noin viikon ajaksi. Kouluttajana tätä vaihetta on aina mukava seurata, sillä yleensä lentojakson jälkeen oppitunneille palaa innokas ja itsevarma joukko, jotka ovat löytäneet jo pienen palan lentoemännän ja stuertin ammatti-identiteettistä.

Kurssin loppuosassa sukelletaan isojen kaukokoneiden maailmaan. Kaukoliikennekoneitamme ovat Airbus A330/340 ja lippulaivamme Airbus A350 XWB. Koneissa keskitymme tyyppikohtaisiin eroavaisuuksiin, mutta myös  työn luonteen erilaisuuteen kaukoliikennelentämisessä. Kaukokohteisiin matkatessa lennoilla tarjoamamme palvelutuote on erilainen, joten myös sen opettelu lohkaisee oman osansa tyyppikoulutuksesta. Kaukoliikennekoneiden business-luokan tarjoilukonsepti opetetaan uusille matkustamohenkilökunnan jäsenille vasta, kun tietty määrä lentokuukausia on tullut täyteen. Uudet lentoemännät ja stuertit saavatkin viralliset siivet uniformuunsa vasta tämän koulutusjakson jälkeen.

Useamman rankan opiskeluviikon jälkeen päättäjäisissä seisoo yleensä rivi huojentuneita ja onnellisia uusia lentoemäntiä ja stuertteja. Tilaisuus on usein varsin tunteikas, sillä jotain ainutlaatuista on tullut tiensä päähän. Uusi ura on alkamassa ja maailma näyttää hieman erilaiselta, kuin miltä se näytti kahdeksan viikkoa aiemmin. Vaikka tunnelma on haikea, on päällimmäisenä kuitenkin onnen ja ilon tunteet. Niillä fiiliksillä lentääkin taas hieman korkeammalla – kouluttajanakin.

cabin-crew