Siitä se kasvu sitten lähti

Siitä se kasvu sitten lähti

Vuosi sitten silmämme kostuivat, kun ensimmäisen Airbus A350 XWB –koneen avaimet luovutettiin meille Toulousessa, Ranskassa. Koneen saapumista edelsi kymmenen vuoden odotus, johon mahtui paljon kysymyksiä yhtiön tulevaisuudesta. Lentoliikenteen murroksen aiheuttamia ongelmia taklattiin tiukoilla säästöillä ja rakennemuutoksilla, jotka eivät olleet helppoja. Kaukana taivaanrannassa siinsi onneksi kuitenkin koko ajan uusi aika, kasvun mahdollisuus ja uudet koneet.

Juuri tästä syystä tunteet olivat pinnalla vuosi sitten.

Meille Finnairissa A350 merkitsee aidosti uutta vaihetta ja kasvua.  Vuosi sitten meillä oli yksi A350. Nyt meillä on niitä seitsemän. Samaan aikaan olemme palkanneet yli 500 uutta työntekijää. Ja tällä viikolla olemme kertoneet uusista matkustamohenkilökunnan rekrytoinneista ja uudesta lentäjäkoulutusohjelmasta. Voi siis ylpeänä todeta, että vuosi sitten se kasvu sitten alkoi.

Koko Finnairin ensimmäisen A350-koneen ympärille rakennettu ohjelma oli upea. Ennen laskeutumista ensimmäistä kertaa Helsinki-Vantaalle pääsin lentämään Helsingin yllä pienen esittelykierroksen.  Vastassa oli satoja haltioituneita ihmisiä. Lennätimme koulutuslennoilla myös noin 1 000 omaa työntekijäämme Rovaniemelle, ja he olivat yhtä lailla haltioissaan.

Viime aikoina kun olen lentänyt A350:llä ja tapaan matkustajia, näen edelleen onnellisia ja  iloisia kasvoja. Lentämisen uusi aika on todellakin täällä!