Lentokonehuolto siirtyy paperista digiin

Lentokonehuolto siirtyy paperista digiin

”Eikö olisi aika kova juttu, jos Finnairin mekaanikkojen mobiilityövälineet olisivat näytillä ensi vuoden Slushissa?” Tällaisen idean heitimme ilmaan vuoden 2015 Slushissa, jossa olin digihankkeita vetävän Tero Valkialan kanssa innostumassa ja innovoimassa digitalisaatiota reippaasti eteenpäin. Finnairin tekniikan digiprojekti oli tuolloin vasta suunnittelupöydällä eikä sen  toteutumisesta ollut vielä mitään varmuutta. Tästä puolitosissaan heitetystä ideasta tulikin totta ja löysimme itsemme projektitiimin kanssa esittelemästä lentokonehuollon demosovelluksia yhdessä maailman hypetetyimmässä teknologiatapahtumassa Messukeskuksessa, jossa meidän lisäksemme oli tänä vuonna yli 17 000 osallistujaa.

Finnair, kuten myöskään sovelluksia kehittävä IBM, eivät varsinaisesti ole enää startup-vaiheessa, joten tulokulmamme tapahtumaan oli hieman erilainen. Esittelimme sitä, kuinka digitalisaatio tulee muuttamaan työn tekemistä myös perinteisemmillä aloilla, kuten lentokonehuollossa. Paperilla tekemisestä siirrytään digiaikaan. Tärkeänä tavoitteenamme oli myös tutustua mahdollisiin uusiin yhteistyökumppaneihin, joiden kanssa voisimme lähteä innovoimaan uusia teknologisia ratkaisuja tulevaisuudessa.

stand

Tekniikan ständillä kävi kiinnostuneita tasaisena virtana. IT-kehityspäällikkö Mika Siitari esittelyvuorossa.

 

Slushissa esittelemämme demot saivat todella innostuneen vastaanoton, ja kaikilla meillä mukana olleilla oli huikea fiilis. Lentokonehuolto jo itsessään on isolle yleisölle varsin tuntematonta aluetta ja uteliaita ihmisiä parveili ständillämme välillä tungokseen asti. Tapasimme myös lukuisia mielenkiintoisia startupeja, joiden kanssa varmasti jatkamme keskusteluja jatkossakin. Kova juttu tällä hetkellä on lisätty todellisuus (augmented reality, AR), jolle näen huikeaa potentiaalia myös lentokonehuoltoon: tulevaisuudessa mekaanikot voisivat olla varustettuja älylaseilla, joihin saadaan heijastettua hyödyllistä tietoa, kuten manuaaleja tai 3D-malleja varaosista. Teknologia ei ihan vielä ole valmis vaativiin olosuhteisiimme, mutta kehitysvauhti on sen verran hurjaa, että tulemme näkemään ensimmäisiä sovelluksia varmaan aika pian. Ja tässä kehityksessä meidän täytyy pysyä mukana, mielellään siinä aallonharjan etupuolella.

iphone

Mekaanikon työkalu on iPhonessa ja työnjohdolle tuleva iPad Prossa.

Tekniikan digiprojekti on tulossa pian konkreettiseen vaiheeseen, kun vielä ennen vuoden vaihdetta aloitamme järjestelmän hyväksymistestauksen mekaanikon sovelluksen osalta ja tammikuussa jatkamme testausta työnjohdon sovelluksella ja lopuksi molemmilla yhtä aikaa tuotantoympäristössä. Lentokonehuolto ja siihen liittyvä data on monimutkaista ja aukottomat järjestelmäintegraatiot vaativat syvällistä osaamista sekä huolellista kehitystyötä. Mikäli suurempia ongelmia ei ilmene, tuotantokäyttö pyritään aloittamaan vaiheittain helmikuun aikana.

Vuodessa olemme kulkeneet huikean matkan, ja matka jatkuu. Digitalisaation mahdollisuudet lentokonehuollon eri osa-alueilla ovat valtavat, joten matka ei lopu tähän yhteen projektiin. Keskustelut Slushissa tapaamiemme kontaktien kanssa myös jatkuvat ja tulemme varmasti näkemään hienoja juttuja tulevaisuudessa.

Voit käydä katsomassa Slushin aikaan tehdyn  Facebook-lähetyksemme, jossa esittelemme demot seikkaperäisesti.