San Franciscon TOP 3 

San Franciscon TOP 3 

Se, että Finnair aloittaa suorat lennot San Franciscoon, on jo riittävä syy ainakin minulle palata hetkeksi rentoutumaan yhteen suosikkikaupungeistani. Friscossa kävisi mielellään useamminkin, siitä riittää moneen käyntiin, mutta tähän asti ainakin se on tuntunut kaukaiselta. Suorat lennot muuttavat asiaa.

Mikä sitten on minusta parasta San Franciscossa?

  1. Rannat ja puistot
    San Franciscossa on paljon merellistä luontoa ja hienoja puistoja. Golden Gate -puistossa on jopa biisoneita laiduntamassa! Pyöräily, lenkkeily ja kävelyretket ovat olleet Friscon lomieni parasta antia.
  2. North Beachin baarit ja kahvilat
    Beat-kirjailijoiden vanhat kulmat ovat perinteisine kahviloineen ja baareineen koettava. Maailman kuuluisimpia kirjakauppoja City Lights sijaitsee sopivasti Jack Keruoacin kantapaikan Vesuvio-baarin kulmalla.  Caffe Triestessä taas Coppola kirjoitti nurkkapöydässä Kummisedän käsikirjoituksen. Täällä tarinat elävät edelleen.
  3. Ravintolat
    Fisherman’s Wharf, North Beach ja Chinatown – jos joku sanoisi, että Amerikan parhaat ravintolat löytyvät näiltä alueilta, en väittäisi vastaan. Jopa vegaanina olen tätä mieltä.

San Francisco on kiireetön kaupunki. Siellä on turistina leppoisa kävellä, katsella maisemia ja ottaa vain iisisti. Se onnistuu aina yllättämään. Ei niihin mäkiin totu koskaan. Tärkein asia on ottaa todella hyvät kävelykengät mukaan.

Enjoy SF & moikkaa, jos tulen vastaan!