Yhden aikakauden loppu: Jäähyväiset A340:lle

Yhden aikakauden loppu: Jäähyväiset A340:lle

​Finnairin historiassa A340-koneella oli merkittävä rooli, koska se avasi kasvun Aasiaan. Kuten monet jo tietävät, on Finnair tilannut Airbusilta yhteensä 19 uutta Airbus A350 XWB -lentokonetta, joista olemme nyt vastaanottaneet yhteensä 11.

Alun perin ensimmäisen A350-lentokoneen piti liittyä Finnairin laivastoon jo keväällä 2012. Toimitukset kuitenkin viivästyivät, koska Airbus päätti tehdä muutoksia lentokonemalliin ja viivästys korvattiin väliaikaisesti A340 koneilla.

A340 on nelimoottorinen laajarunkokone, joka suunniteltiin ennen kaikkea pitkille reiteille. A340 kantaa suuremman kuorman kuin sen kaksimoottorinen sisarkone A330, mutta kuluttaa myös enemmän polttoainetta.

Finnairin viimeinen A340-kone (LQE) heilautti 4.10. valkoisia siipiään hyvästiksi noustessaan lennolle uuteen kotiinsa Tarbesiin Airbusin huomaan. Kiitosjuhla henkilöstölle pidettiin myyntisopimuksen allekirjoituksen jälkeen perjantaina 29.9. Tekniikan 7-hallilla.

Jäähyväisten lisäksi hallilla juhlittiin tämän yhden historiallisen aikakauden päättymistä ja koko mittavan projektin onnistumista. Nyt olemme luopuneet kaikista seitsemästä operoimastamme A340-300-lentokoneesta sitä mukaa, kun niitä korvaavat A350-lentokoneet on toimitettu ja otettu käyttöön reittiliikenteessämme.

Koneen luovutus on pitkällisen prosessin tulos (A340-luovutusprojekti kesti yhteensä kolme vuotta), mihin on upotettu lukemattomia työtunteja, käsipareja ja sinnikkyyttä niin Tekniikassa kuin myös muissa organisaation osissa. Yhden koneen luovuttamiseen valmistaudutaan noin kalenterivuosi. Henkilötyökuukausia kuluu 20 – 45 konetyypistä ja operointiajoista riippuen. Satoja asioita tulee päättää ja valmistella, jotta valtavan palapelin kokoaminen on mahdollista. Palasia muodostavat muun muassa koneen huolto, maalaus, mahdolliset korjaukset, erilaiset testit ja tarkastukset, virallisten todistusten ja dokumenttien keräys sekä rekisteröintiasioiden hoitaminen.

Luovutusprojektit ovat massiivisia, poikkiorganisatorisia rutistuksia, joista saamme olla todella ylpeitä. Esimerkiksi LQB:n luovutusprojekti kesti vuoden ja seitsemän kuukautta. Projektin läpiviemiseen meni noin 70 henkilötyökuukautta ja luovuttamiseen osallistui noin 100 eri henkilöä lukuisilta eri osastoilta sekä lisäksi tukitoimia jokaiselta yhtiön osastolta. Koneen luovutushuollossa korjattiin 1700 ostajan huomauttamaa puutetta, luovutusdokumentteja kertyi 30 pahvilaatikollista ja projektin työntekijät olivat reissussa noin 500 matkapäivää.

Kaikkien A340-koneiden luovutusprojektien maaliin vieminen ei olisi onnistunut ilman yhteen hiileen puhaltamista eri puolilla Finnairia. Kuten videossakin todetaan, kiitos kuuluu kaikille finnairilaisille, joita ilman tämä ei olisi ollut mahdollista!