Tervetuloa startupit!

Tervetuloa startupit!

”Mitä ainutlaatuista tarjoamme asiakkaillemme seuraavaksi?” Tämä toimitusjohtaja Pekka Vauramon esittämä kysymys jäi erityisesti mieleeni, kun hän esitteli yhtiön viimeisimmän tuloksen henkilöstölle lokakuun lopussa.

Matkailun kaltaisella monimuotoisella ja nopeasti muuttuvalla alalla ketterät kokeilut ovat elintärkeintä. Meidän kaikkien olisi hyvä pohtia, miten voisimme toimia paremmin, nopeammin ja innovatiivisemmin menestyäksemme. Ketterässä kokeilussa on kyse uusien näkökulmien, prosessien ja liiketoimintamallien testaamisesta. Siihen sisältyy oppimista, mukautumista, nopeaa päätöstentekoa ja rajojen rikkomista. Oppiminen tapahtuu yrityksen ja erehdyksen kautta. Kyseisiä ajatuksia ei välttämättä aina yhdistäisi lentoyhtiöön, varsinkaan Finnairin kaltaiseen perinteikkääseen yhtiöön, vaikka olemmekin olleet monilla tavoin edelläkävijöitä. Meidän ei kuitenkaan onneksi tarvitse toteuttaa kokeilujamme yksin. Olemme siirtymässä verkostoituneeseen liiketoimintaan ja rakentamassa omaa ekosysteemiämme.

Startup-firmojen osallistaminen on yksi tapa laajentaa ja syventää Finnairin ekosysteemiä ja tarjota parempia mahdollisuuksia ketteriin kokeiluihin.

Startup-firmoilla on useita hyviä syitä tehdä yhteistyötä Finnairin kanssa:

1. Finnairilla on valtava kansainvälinen asiakaskunta. Mikä parempi lähtökohta uuden teknologian kokeiluun! Toukokuussa Helsinki-Vantaalla toteutettu kasvojentunnistuskokeilu oli hyvä esimerkki siitä, kuinka pystymme testaamaan alkutekijöissään olevaa teknologiaa ilman investointia sisäisen osaamisen rakentamiseen ja kehittämiseen. Olemme myös kokeilleet koneoppimista ja chatbot-ohjelmia kahden startup-yrityksen kanssa tänä vuonna.

2. Me Finnairilla uskomme, että tällä alalla kaikki lähtee ihmisistä. Tarpeisiin pohjautuvat innovaatiot ja yhdessä luominen ovat avainasemassa, ja juuri näissä asioissa startup-firmat pääsevät usein loistamaan.

3. Voimme oppia toisiltamme. Startup-yritykset ovat ketteriä, innovoivat tehokkaasti uusia konsepteja ja tunnistavat nopeasti uusia kuluttajatarpeita tai muutoksia kuluttajakäyttäytymisessä. Me otamme mielellämme vastaan uusia ideoita, joilla voimme edistää kyseisiä näkökulmia myös omassa arjessamme.

Startup-yritysten tulevaisuuteen suuntautuvat teknologiset ratkaisut, käyttäjäkeskeiset innovaatiot ja työskentelytavat voivat tarjota sysäyksen Finnairin kasvutavoitteille.

Finnair toimii toista vuotta kumppanina Slushissa, yhdessä maailman johtavista startup-tapahtumista. Tänä vuonna kutsumme startup-yrityksiä ja kaikkia luovia yksilöitä osallistumaan Pitch for Future -haasteeseemme. Tahdotko kuulla lisää? Klikkaa tästä!