Tulevaisuus on jo täällä, koska rakensimme sen eilen  

Tulevaisuus on jo täällä, koska rakensimme sen eilen  

Osallistuin muutama viikko sitten tulevaisuustietoisuuteen liittyvään tilaisuuteen. Tapahtumassa opimme tarkkailemaan ympäristöä ja huomioimaan tulevaisuuden kannalta mahdollisesti merkittäviä muutoksia ympärillämme.  Itselleni tärkeintä oli huomata, että ympäristön havainnointi ja ajattelu on erittäin valikoivaa. Kiinnitämme eniten huomiota asioihin, jotka ovat jo meille tuttuja, jonka takia maailmankuvamme pysyy helposti muuttumattomana. Se on toki ymmärrettävää, muttei tue uudistumista. 

Finnairilla, kuten muissakin yrityksissä, tulee luoda uudenlaisia arjen kohtaamisia päivittäin, jotta uutta ajattelua ja innovaatioita syntyy. Keksiäksemme uusia – joskus huonojakin – ideoita meidän on kyettävä kuvittelemaan ja ajattelemaan uudella tavalla. Mitä tämä tarkoittaa meillä Finnairissa?

Ensiksikin se tarkoittaa, että kehitämme tulevaisuuden työskentelytapoja yhdessä.

Matkustamohenkilöstön mobiilimaksujärjestelmä SkyPay on yksi viimeisimmistä esimerkeistä. Jos emme olisi pohtineet uusia työskentelytapoja ja arvioineet kipupisteitä yhteisen suunnittelu- ja testaushankkeemme aikana yhdessä, esimerkiksi muutosagenttien kanssa, uusia ajattelutapoja ei olisi päässyt syntymään emmekä pystyisi nyt nauttimaan yhteisen suunnittelun tuottamista ideoista. Toinen esimerkki on #Hotthack-hankkeemme, jossa autamme toimistotyöläisiä innovoimaan yhdessä uusia, fyysiseen ja digitaaliseen tilaan liittyviä työtapoja.  

Toiseksi se tarkoittaa sitä, että työntekijämme pääsevät mukaan uusiin juttuihin uudella tavalla. Esimerkkinä vaikkapa Slush – Pitch for Future -innovaatiohaaste, johon kutsuimme työntekijöitämme ja Slushin osallistujia innovoimaan yhdessä. Haaste tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden saada ajattelua liikkeelle. Uudet Talent-ohjelmamme ”Transformers” ja ”Customer Service Future Leaders” kehitettiin myös tukemaan ”ajattelun liikettä” ja innoittamaan Finnairin eri alueiden työntekijöitä toimimaan yhdessä uudella tavalla. Haastamme osallistujien ajatusmalleja mm. oppimismatkalla Aasiaan, toisten työhön tutustumisella sekä useilla erilaisilla oppimis-, jakamis- ja vaikuttamistehtävillä.  

Kolmanneksi se tarkoittaa, että ohjaamme yhteistä, jatkuvaan oppimiseen liittyvää keskustelua ja kannustamme ihmisiä uudenlaiseen työskentelyyn ja uteliaisuuteen. Taustalla on periaate, jonka mukaan uteliaisuus johtaa innovaatioihin. Esa Saarinen on aikanaan sanonut: ”Tärkeämpää kuin uusi tieto on ajattelun liike”. Itse ymmärrän asian niin, että keksiäkseen uusia ideoita täytyy luoda tilaa ajattelulle. On haastettava omaa ajattelua uusilla, aluksi vaikeasti ymmärrettävillä asioilla. Pienet, arkisetkin asiat voivat olla merkityksellisiä. Työmatkalla voi kulkea eri reittiä, lounasta voi syödä tuntemattoman ihmisen kanssa, työpaikalla voi mennä eri kerrokseen työskentelemään, päivän voi aloittaa tekemällä jotain, jonka yleensä tekisi päivän päätteeksi. Tärkeintä on saada ajattelu liikkeelle.  

Mistä voi aloittaa? 

  1. Luo tilaa ajattelulle > Muista nukkua ja levätä tarpeeksi (aivosi eivät pääse lepäämään, jos vietät koko illan sähköpostejasi tai somea selaten) 
  2. Tapaa uusia ihmisiä > Pakota itsesi lounaalla istumaan eri pöytään kuin yleensä ja aloita keskustelu mistä tahansa aiheesta. Kuuntele ja ole läsnä. 
  3. Pysähdy miettimään > Mitkä asiat ovat mielestäsi helppoja ymmärtää ja miksi? Mitkä ovat vaikeita ymmärtää? Miksi? Mitä tästä voisi oppia?  

Tulevaisuus on jo täällä, rakensimme sen eilen. Jokainen teko on tärkeä.  

Finnair kutsuu start up-yrityksiä ja luovia yksilöitä osallistumaan Pitch for Future – innovaatiohaasteeseen. Lue lisää siitä täältä ja tule tapaamaan meitä Slushissa!