Digitaalinen Finnair on kuin 60 hengen startup

Digitaalinen Finnair on kuin 60 hengen startup

Vuoden 2016 Slush-tapahtumassa Finnair ilmoitti siirtyvänsä digitaalisten ratkaisujen kehityksessä (Digital Solutions Development, DSD) sisäiseen toimintaan ulkoistamisen sijaan. Uutinen oli tärkeä ja innoittava. Olen aina ollut startup-henkinen unelmoija ja tavoitellut muutoksen ja innovaation aiheuttamaa liikettä. Nyt harkitsinkin yllätyksekseni uraa pörssiyhtiössä. 

Aiemmin uusia mahdollisuuksia etsiessäni vaistoni oli johdattanut minut työskentelemään somen (IRC-Galleria), internet-videoiden (Kyte), joukkoistetun valokuvauksen (Scoopshot), kielenkääntämisen (Transfluent) ja älykkään jätehuollon (Enevo) parissa. Finnair ja ilmailuala tuntui houkuttelevalta uudelta suunnalta. Olen työskennellyt yrityksissä, joiden henkilöstömäärät ovat vaihdelleet kahdeksan ja kahdeksankymmenen välillä. Niiden nimiä ei tuntenut vielä kukaan eikä niillä ollut arvokasta perintöä tai historiaa. Yhtäkkiä työnantajani olikin yli 90 vuotta toiminut, yli 5000 hengen voimin pyörivä yhtiö. Digitaalinen Finnair on kuitenkin kuin 60 hengen startup. Se on Finnairin sisäinen yksikkö, jolla on kaikki tarvittavat resurssit käden ulottuvilla. 

Maaliskuun puolessa välissä siirryin Finnairin toimitiloihin, House of Travel and Transportation -toimitalon (HOTT), kuudenteen kerrokseen. Rekrytointiprosessi oli silloin hidasta, mutta voin vakuuttaa, että se on kehittynyt niistä ajoista huomattavasti. Liityin IBE-tiimiin (Internet Booking Engine, verkkovarausjärjestelmä), jossa toimin vanhempana ohjelmistokehittäjänä (Senior Software Developer, front-end). Kokeile työmme tuloksia osoitteessa beta.finnair.com, ja tietoa avoimista työpaikoistamme löydät täältä.

 

”Tarjolla on valtava valikoima mahtavia tuotteita.”

DVS-yksikkö on kasvanut kovasti sitten alkuaikojeni. Uudet, upeat ihmiset ovat rikastuttaneet tiimejä, jotka kehittävät digitaalisia ratkaisuja asiakaskokemusta ja Finnairin henkilöstöä varten. Tarjolla on valtava valikoima mahtavia tuotteita viihdejärjestelmistä kännykkäsovelluksiin ja digityökaluihin, jotka tekevät miehistön, maatoimintojen ja mekaanikkojen työstä helpompaa. Finnairin kasvusuunnitelmat ovat kunnianhimoisia, ja koska viimeaikaiset luvut ovat noudattaneet asetettuja tavoitteita, nyt on erityisen osuva hetki astua yhtiön palvelukseen. 

Sisäiselle kehitykselle on myös useita eri mahdollisuuksia. Sain varmistettua itselleni paikan Finnairin Transformers-ohjelmasta, jonka tavoitteisiin kuuluvat kasvua edistävä ajattelutapa ja muutosvaikuttajalta vaadittavat taidot. Ohjelmassa käsitellään omia, erityisiä kiinnostuksenkohteitani: kasvua ja muodonmuutosta. Yhtiö rohkaisee ihmisiä osallistumaan. Sen palveluksessa kohtaa paljon innovaatiota ja mahdollisuuksia ilmaista omia ideoita. Henkilöstö pääsee myös kehittämään omia työskentelytapojaan erilaisten muutoshankkeiden kautta. 

Vuoden 2017 Slush-tapahtumassa Finnair pääsee esittelemään digitaalisen kehityksensä tuloksia. Transformers-ohjelman myötä saan myös itse toimia Finnairin edustajana tapahtumassa. Innovaatiolla on yhä tärkeämpi asema perinteisten lentoyhtiöiden muodonmuutoksessa. Odotan innolla uusien trendien tarkastamista ja ihmisten kohtaamista. Tahdon myös levittää sanaa digitaalisesta Finnairista, joka etsii ilmailualan tulevaisuuden kehittämisestä kiinnostuneita ajattelijoita. Jos sinä haluat jakaa luovia ajatuksia kanssamme, kurkkaa innovaatiohaasteemme.

 

“Finnairilla on erinomainen joukko ilmailualan asiantuntijoita ja digiajattelijoita.” 

 

Olen nyt työskennellyt reilut puoli vuotta Finnairilla ja saanut tutustua ihmisiin, jotka tulevat aivan erilaisista taustoista kuten verkostosuunnittelusta, myynnistä, rahdista tai Aurinkomatkoista. Harva yhtiö pystyy kilpailemaan näin laajan kirjon kanssa. Finnairilla on erinomainen joukko ilmailualan asiantuntijoita ja digiajattelijoita, jotka tukevat lentoyhtiön nousua johtavaan asemaan ilmailu- ja matkailualan muodonmuutoksessa. 

Olen aina ihaillut Finnairin järkähtämätöntä brändiä. Liityin yhtiöön, koska olin kiinnostunut sen kasvu- ja digitalisaationäkymistä sekä toimialan innovaatiokysynnästä, ja koska vaimonikin työskentelee Finnairilla lentoemäntänä. Työpaikan sijainti oli myös tärkeä tekijä. Olen lisäksi oppinut, että Finnairilla on yllättävän matala hierarkia. Unohda mielikuva vanhahtavasta korporaatiosta: meillä voit vaihtaa ajatuksia johtoryhmän jäsenten kanssa ja törmäät jatkuvasti mielenkiintoisiin työtovereihin. Jos kaipaa vaihtelua, voi vaikkapa ottaa kupin kahvia ja suunnata HOTTin kattoterassille aurinkoisena iltapäivänä. Kerosiinin voi haistaa ilmassa katsellessaan A350:n laskeutumista ja ruuhka-ajan hulinaa. 

Nähdään Slushissa, ja tervetuloa digitaaliseen Finnairiin!